2009-04-03 14:14:18• hírek • Szatmar.ro

Kell a 70 éves arany

A Barcelona az 1937-es bajnoki címet szeretné megszerezni.

Nemcsak az idei, de egy több mint hetven évvel korábbi bajnoki pontvadászat elsőségét szeretné megszerezni a Barcelona labdarúgó csapata.

Spanyolországban 1937-ben javában zajlott a polgárháború és a köztársasági kormány egy olyan labdarúgó bajnokságot hozott létre a katalán és a Valencia-tartománybeli csapatok közreműködésével, melyben nem szerepeltek a Francisco Franco tábornok által ellenőrzött központi terület egyesületei. Ezt a bajnokságot pedig a Barcelona hódította el, megelőzve a városi rivális Espanyolt.

A Barcelona vezetése most történészek bevonásával szeretné elérni, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség elismerje a bajnoki címét és a parlament által egy 2007-ben hozott döntésre hivatkoznak: akkor a törvényhozás elismerte a valenciai Levante 1937-es kupagyőzelmét.

A Barcelona jelenleg a 18 bajnoki címmel rendelkezik, ezzel a második helyen található a spanyol örökranglistán a 31 elsőséget felmutató Real Madrid mögött. Amennyiben azonban minden jól megy, idén két újabb címmel gazdagodhat a klub trófeatermébe.

a.Iniesta idén két bajnoki címnek örülhet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: